ΚΑΛΟΥΜΕ σε κοινή σύσκεψη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας, γονείς, φοιτητές, ανέργους, συλλογικότητες και κινήματα με θέμα:

Σύσκεψη κάθε Δευτέρα στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Αργολίδας (Δημητρίου Κώνστα 12 στο Ναύπλιο)

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Απάντηση στις δηλώσεις του μέλους του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος και της μνημονιακής πολιτικής,Σωτηρόπουλου.

 Ναύπλιο,27 Μαρτίου 2012

Αγανάκτηση και οργή προκάλεσαν στο λαό της Αργολίδας οι δηλώσεις, μέλους του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος και της μνημονιακής πολιτικής, Σωτηρόπουλου (πρώην νομάρχης Αργολίδας και νυν περιφερειακός σύμβουλος) κατά ενεργών πολιτών τους οποίους αποκάλεσε σε δήλωσή, του ανήμερα την 25η Μαρτίου, στα τοπικά μέσα εν
ημέρωσης «μπαχαλάκηδες», «χουλιγκάνους» και ” θρασύδειλους” οι οποίοι προσπαθώντας να κρυφτούν μέσα στον κόσμο θέλησαν να αμαυρώσουν την εθνική επέτειο.
Ο Σωτηρόπουλος προφανώς επιθυμεί τους πολίτες αυτού του τόπου άβουλα όντα υποταγμένα στις αντεθνικές επιβολές του μνημονίου στη χώρα μας.
Μπαχαλάκηδες είναι εκείνοι που υπέταξαν τη χώρα μας στην ΤΡΟΪΚΑ. Θρασύδειλοι όσοι κρύβονται πίσω από τη νομιμοφάνεια των κοινοβουλευτικών αποφάσεων και μας έχουν δέσμιους σε αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές. Χουλιγκάνοι είναι εκείνοι που προσπαθούν να στρέψουν πολίτες εναντίον πολιτών για να κρύψουν τις δικές τους τεράστιες  πολιτικές ευθύνες για το κατάντημα της χώρας.
Με τα πρόσωπά μας καθαρά θα συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε κάθε είδους πολιτικές που καταργούν εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και μας οδήγησαν στην εξαθλίωση.
Απαιτούμε άμεσα από τον ντόπιο υποστηρικτή της μνημονιακής συγκυβέρνησης  να ζητήσει δημόσια       συγγνώμη στα ίδια μέσα ενημέρωσης που έκανε τις απαράδεκτες δηλώσεις, διαφορετικά θα μας βρει απέναντί  του με κάθε νόμιμο μέσο.

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η Συνάντηση του Συντονιστικού θα γίνει την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 στις 7:00 μ.μ.στην αίθουσα της ΤΕΔΚ



 Θέματα
Α) Απολογισμός δράσης  25 Μαρτίου 2012
Β) Απάντηση στις δηλώσεις Σωτηρόπουλου
Γ) Επικαιρότητα - Δράσεις

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

...Ζούμε και αναπνέουμε "Δημοκρατία".....25 Μαρτίου 2012.

.....ζούμε και απολαμβάνουμε "Δημοκρατία" .....
 Ναύπλιο 25 Μαρτίου 2012             
   


Κάτω απ'το Παλαμήδι
 Οργή Λαού Ξεσηκωμός Παντού
               Ναύπλιο 25 Μαρτίου 2012                




Πορεία - Διαδήλωση
Ναύπλιο 25 Μαρτίου 2012


Δυναμικό Παρόν και στο Άργος
Άργος 25 Μαρτίου 2012

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα του Συντονιστικού Πολιτών Αργολίδας για την 25η Μαρτίου

Είμαστε το Συντονιστικό Πολιτών Αργολίδας.
Μια ομάδα ανθρώπων διάφορων ηλικιών, επαγγελμάτων και πολιτικών χώρων. Ζούμε στην Αργολίδα, παλεύουμε με τις απάτες και τις αυταπάτες της εποχής μας και βλέπουμε τις ζωές μας να απαξιώνονται μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στα παιδιά μας. 
Αντιδρούμε και σας καλούμε κοντά μας, γιατί η επίθεση εναντίον μας αλλά και εναντίον της κοινωνίας εντείνεται. Η συνεχόμενη επιβολή μέτρων υπό τον εκβιασμό της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ οδηγεί τους εργαζόμενους και το λαό στην καταστροφή. Η αδίστακτη συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ.-Ν.Δ. με επικεφαλής ένα δοτό τεχνοκράτη-τραπεζίτη, οι υποστηρικτές αυτής και η τρόικα φορτώνουν τα βάρη τής κρίσης στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τη συντριπτική πλειοψηφία τού λαού μας. Μια πλειοψηφία που δεν έκλεψε και δεν έκρυψε ούτε ένα ευρώ, που δε δημιούργησε την κρίση. Υποθηκεύουν έτσι τις ζωές τις δικές μας, των παιδιών και των εγγονιών μας για πολλές δεκαετίες, μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση και την ανέχεια. Την ίδια στιγμή τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών γεμίζουν ακόμα περισσότερο, και οι μεγάλοι επιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές "κάνουνε την κρίση ευκαιρία", αφού μπορούν να έχουν εργαζομένους να δουλεύουν για ψίχουλα, με εργασιακά δικαιώματα μεσαίωνα.
 
Η μη νομιμοποιημένη αυτή κυβέρνηση επιβάλλεται τρομοκρατώντας μας ιδεολογικά και καταστέλλοντας κάθε λαϊκή αντίδραση. Είναι όμως και η ίδια τρομοκρατημένη από τις πλατείες, τις τεράστιες απεργιακές συγκεντρώσεις, τις "λαϊκές παρελάσεις" της 28ης Οκτωβρίου. Τρέμει την επερχόμενη επέτειο της 25ης Μαρτίου. Επιχειρεί μέσω της πλύσης εγκεφάλου από τα κανάλια να μας πείσει πως τη μέρα αυτή δεν έχουν θέση διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Μια μέρα δηλαδή ορόσημο για την ελευθερία και την αντίσταση προσπαθούνε να τη μετατρέψουν σε μέρα όπου όλοι οφείλουμε να σκύψουμε το κεφάλι σε αυτούς. Ο ντόπιος υπουργός και οι βουλευτές Αργολίδας αν τολμήσουν να παραστούν στην παρέλαση, θα προσπαθήσουν να δρέψουν επιβεβαίωση και λαϊκή αποδοχή. Δε θα τους τα δώσουμε. Θα κρατήσουμε ζωντανό το πραγματικό νόημα της μέρας αυτής που δεν είναι άλλο από την αντίσταση απέναντι στους δυνάστες. Ξένους ή ντόπιους. Δε θα σκύψουμε το κεφάλι.

Καμιά σωτηρία δεν μπορεί να στηθεί πάνω στα ερείπια των εργαζομένων, αυτών που παράγουν τον πραγματικό πλούτο της χώρας.
Αυτούς τους “σωτήρες” δε θα τους τιμήσουμε, δεν τους θέλουμε, είναι ανεπιθύμητοι.


‘’Βούλγαροι κι Αρβανίτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί,
Αράπηδες και Άσπροι σε μια κοινή οργή,
για την ελευθερία να ζώσουμε σπαθί
να σφάξουμε τους λύκους που το ζυγό βαστούν
και Χριστιανούς και Τούρκους σκληρά τους τυραννούν.’’

Ρήγας Φεραίος

Συντονιστικό Πολιτών Αργολίδας
(ανοιχτή συνέλευση κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 19:00 στην ΤΕΔΚ στο Ναύπλιο, Δημ. Κώνστα 12)

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

SILVER ALERT!

Αγνοείται ο κάτωθι εικονιζόμενος υφυπουργός εξ Αργολίδας ορμώμενος. Εξαφανίστηκε και δεν πήγε σε προγραμματισμένη εκδήλωση στο Επιμελητήριο Άργους όπου θα έκανε χαιρετισμό. Φήμες που αναφέρουν ότι την ίδια ώρα εθεάθη έξω από τα γραφεία της Τρόικας να φωνάζει «Εδώ τα καλά πετρέλαια! Ό,τι πάρετε ένα τάλιρο! Το αφεντικό τρελάθηκε!», κρίνονται ως ανακριβείς.

Ο υφυπουργός αυτός, που απ' τα καλά που έκανε (ψήφισε π.χ. όλα τα μνημόνια και με τα δύο χέρια) χαίρει της εκτίμησης του αργολικού λαού, πίκρανε σήμερα με την απουσία τους λίγους παρευρισκόμενους για την εκδήλωση αλλά και τους αρκετά περισσότερους διαμαρτυρόμενους του Συντονιστικού Αργολίδας.

Ο μόνος που εθεάθη από το άμεσο περιβάλλον του ήταν ένας εκ των προσωπικών φρουρών του, ο οποίος φρόντισε επιδεικτικά να τραβήξει φωτογραφίες για το προσωπικό του άλμπουμ. Τον ευχαριστούμε πολύ! Τις δικές του φωτογραφίες να τις αναζητήσει από τη γραμματεία της εκδήλωσης. Θα της σταλούν με μέιλ ;-) \
 
από Raindog Nafplio


Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!


Τα τελευταία δύο χρόνια ο ελληνικός λαός βιώνει μια πρωτοφανή επίθεση:
Κεκτημένα δικαιώματα ενός αιώνα καταργούνται, οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, η ασφάλιση, οι δημοκρατικές ελευθερίες, αυτονόητες μέχρι σήμερα κατακτήσεις καταργούνται σε μια νύχτα. Ταυτόχρονα υπό τον συνεχή εκβιασμό της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον διορισμένο από το ΔΝΤ και την ΕΕ τραπεζίτη Παπαδήμο , καταληστεύει μισθούς και συντάξεις προκαλώντας παράλληλα πρωτόγνωρα φαινόμενα ανεργίας. Φορτώνει έτσι την κρίση στον λαό εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα που η πλήρως απονομιμοποιημένη αυτή κυβέρνηση επιβάλλει τη γενικευμένη εξαθλίωση στην τεράστια κοινωνική πλειοψηφία θέλει να εμφανίζεται ως σωτήρας της. Η ωμή καταστολή όμως της λαϊκής διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας που είναι πλέον ένα από τα τελευταία στηρίγματά της αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο.

Ένας από τους «σωτήρες», ο υφυπουργός περιβάλλοντος και βουλευτής Αργολίδας Γ. Μανιάτης είναι προσκεκλημένος το Σάββατο 10/3 σε εκδήλωση στο Άργος  για να παρουσιάσει τις ιδέες του σχετικά με την «ανάπτυξη» της περιφέρειας Πελοποννήσου. Το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις του απεμπολεί κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο ενώ η «υπερπροσπάθειά» του για τις ενεργειακές έρευνες συστηματικά θα οδηγήσουν   στο ξεπούλημα ενεργειακών κοιτασμάτων, του δημόσιου δηλαδή πλούτου, στους ευρωπαίους δανειστές-τοκογλύφους.

Ως εξέχον μέλος της κυβέρνησης του τραπεζίτη Παπαδήμου και έχοντας ψηφίσει όλα τα μέτρα και μνημόνια που φτωχοποιούν την πλειοψηφία και του πελοποννησιακού λαού, ο Γ. Μανιάτης είναι από τους βασικούς υπευθύνους της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού. Οι «δημοκρατικές» του δε πεποιθήσεις έγιναν ευρύτερα γνωστές στην περιοχή όταν η προσωπική του ασφάλεια επιτέθηκε σε αγωνιστή στο Ναύπλιο επειδή ο τελευταίος έκανε το «λάθος» να έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο μνημόνιο.

Η παρουσία του στη τοπική εκδήλωση μαζί με τον περιφερειάρχη Τατούλη, ο οποίος ετοιμάζεται να μετατρέψει όλη την Πελοπόννησο σε ΕΟΖ (Ειδική Οικονομική Ζώνη), φορολογικό παράδεισο δηλαδή των επιχειρηματιών και εργασιακό κάτεργο για τους εργαζομένους που θα δουλεύουν χωρίς κανένα απολύτως δικαίωμα αποτελεί πρόκληση!

ΠΑΡ’ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ,
ΔΕ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/3, 17:00 στο Επιμελητήριο Άργους


Συντονιστικό Αγώνα Σωματείων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας
(ανοιχτή συνέλευση κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ 19:00 στην ΤΕΔΚ στο Ναύπλιο, Δημ. Κώνστα 12)