ΚΑΛΟΥΜΕ σε κοινή σύσκεψη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας, γονείς, φοιτητές, ανέργους, συλλογικότητες και κινήματα με θέμα:

Σύσκεψη κάθε Δευτέρα στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Αργολίδας (Δημητρίου Κώνστα 12 στο Ναύπλιο)

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Την Τρίτη 6/3/12 σιτς 19:00 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Συντονιστικού στην αίθουσα της ΤΕΔΚ.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012






ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ Η ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ,ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ,ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.
ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11.00,ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ.






Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ- ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Μισθοί-εργασιακά.
Μειώνονται τελικά κατά 22% οι κατώτερες αμοιβές που προβλέπονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Αυτό λοιπόν έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ο κατώτατος μισθός ενός άγαμου από 751 ευρώ που είναι σήμερα πάει στα 601 ευρω μικτά! 460 ΚΑΘΑΡΑ. Με την απόφαση αυτή επι της ουσίας καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις που ήταν και ο στόχος της τρόικας! Μετά τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων θα ακολουθούν διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης.
Η μεγάλη σφαγή των επικουρικών:
Το βασικό σενάριο για τις συντάξεις προβλέπει τη μεσοσταθμική μείωση 15% στις επικουρικές. Τελικά ως προς τα δημοσιονομικά έχουν βρεθεί τα περιβόητα 3 δισ. που απαιτούν οι τροϊκανοί. Με βάση αυτές τις πληροφορίες έρχονται περικοπές 1,1 δισ. ευρώ από τον τομέα της υγείας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τον τομέα της άμυνας, περίπου 400 εκατ. ευρώ από τη νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, περίπου 45 εκατ. ευρώ από την περικοπή των πολυτεκνικών επιδομάτων. Δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος των περικοπών στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ, το οποίο θα κυμαίνεται από 200- 440 εκατ. Ευρω. Στα έξοδα του κράτους περιλαμβάνονται και οι αμοιβές εργαζομένων και έτσι μπήκαν στο στρόχαστρο τα εργασιακά των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες που ελέγχονται
από το Δημόσιο, όπου ουσιαστικά αίρεται η μονιμότητα
Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΔΗΓΕΙ 
ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ.ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2.30 μ.μ.
 Ε.Λ.Μ.Ε.  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ