ΚΑΛΟΥΜΕ σε κοινή σύσκεψη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας, γονείς, φοιτητές, ανέργους, συλλογικότητες και κινήματα με θέμα:

Σύσκεψη κάθε Δευτέρα στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Αργολίδας (Δημητρίου Κώνστα 12 στο Ναύπλιο)

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012


Πρωτομαγιά

«Κύριοι δικαστές,
Αν σκέπτεστε σοβαρά ότι με τις κρεμάλες μπορείτε να σταματήσετε το κίνημα που εξωθεί εκατομμύρια γονατισμένων από την καταπίεση εργατών προς την εξέγερση, είστε μα την αλήθεια «πτωχοί τω πνεύματι». Σε παρόμοια περίπτωση θα μας κρεμάσετε με το δίκιο σας. Έπειτα, αυτό είναι το καλύτερο που έχετε να κάμετε. Κρεμάστε μας! Αλλά η κατάληξη ποια θα είναι; Εάν δεν την βλέπετε, εγώ σας την αναγγέλλω. Γύρω σας, κάτω σας, δίπλα σας, πάνω σας, από όλες τις μεριές σας θεριεύει μια φωτιά. Το έδαφος σαλεύει κάτω από τα πόδια σας. Βαδίζετε κυριολεκτικά επάνω σε μια υπόγεια φωτιά. Θέλετε να την αγνοείτε; Δεν θα την αποφύγετε. Θέλετε να απαλλαγείτε άπαξ δια παντός από όλους τούς «συνωμότες»; Απαλλαγείτε πρώτα από τα αφεντικά τής βιομηχανίας που δημιούργησαν την ανήθικη περιουσία τους από το κλεμμένο αντίτιμο τής εργασίας που δεν πληρώθηκε.
Καταργήστε τον εαυτό σας, κύριοι Προνομιούχοι. Γιατί; Διότι σεις με την συμπεριφορά σας είστε οι πρώτοι υποκινητές τής επανάστασης. Καταργήστε την αρπαγή και την λεηλασία, Κύριοί μου. Αλλά αυτή είναι η απασχόληση σας. Είναι η ανήθικη αποστολή μιας εκατοντάδας ανθρώπων οι οποίοι προτιμούν ν’ απολαμβάνουν το παν χωρίς να κάμνουν τίποτε. Κοιτάξτε τι έχει γίνει. Οι εργάτες έχουν πετσοκοφτεί και σεις, ω Χριστιανοί μου και καλοί μου και ευγενικοί αστοί, σεις είσθε οι κοινωνικοί γύπες που τρέφεστε από τα πτώματα.»
Το παραπάνω κείμενο αποτελεί απόσπασμα από την απολογία τού August Spies, πρωτοπόρου συνδικαλιστή στις μεγάλες εργατικές απεργίες που έγιναν για να καθιερωθεί το οχτάωρο. Εκτελέστηκε πριν από 125 χρόνια στο Σικάγο μαζί με τους Parsons, Fisvher και Engel. Ήταν παράνομοι οι εκτελεσθέντες. Όπως είναι παράνομος ο καθένας που απαιτεί το δίκιο του, πριν το κερδίσει.
Από τότε η τεχνολογία έχει κάνει άλματα προόδου, αυξάνοντας κατακόρυφα την παραγωγή. Όχι όμως και βελτιώνοντας αντίστοιχα το βιοτικό επίπεδο των λαών. Και νά ’μαστε, εν έτει 2012, να θεωρούμε το οχτάωρο πολυτέλεια. Είναι πολυτέλεια, καθώς 20 και βάλε τοις εκατό από μας δεν έχει καν δουλειά. Το κομμάτι τού λαού που εργάζεται, από την άλλη, βλέπει το μισθό του να μειώνεται, την ίδια στιγμή που η παραγωγικότητά του αυξάνεται. Όπως πριν από 125 χρόνια, έτσι και σήμερα, μια χούφτα άνθρωποι μαζεύουν στα χέρια τους όλο τον κοινωνικό πλούτο, δίνοντας ψίχουλα στους παραγωγούς αυτού τού πλούτου. Και η ανάγκη για κοινωνικούς αγώνες και ανατροπή αυτής τής κατάστασης παραμένει άμεση.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ – ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συντονιστικό Πολιτών Αργολίδας, Συνέλευση κάθε Δευτέρα, 19.00, στην πλατεία Δημαρχείου

facebook: Syndonistiko Argolidas




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου