ΚΑΛΟΥΜΕ σε κοινή σύσκεψη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας, γονείς, φοιτητές, ανέργους, συλλογικότητες και κινήματα με θέμα:

Σύσκεψη κάθε Δευτέρα στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Αργολίδας (Δημητρίου Κώνστα 12 στο Ναύπλιο)

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Τα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης  με την εφαρμογή αλλεπάλληλων διαδοχικών μέτρων εξόντωσης του λαού συνεχίζονται με τη λεηλασία του εναπομείναντος δημόσιου πλούτου, του ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων και της υφαρπαγής των δημόσιων αγαθών. Ακολουθεί άμεσα το τελικό σχέδιο, μέσω της εφαρμογής των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών εξαθλίωσης, για να μετατρέψουν τη χώρα σε προτεκτοράτο.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 05/12/11 συζητήθηκε η δημιουργία ΕΟΖ στην Πελοπόννησο με στόχο την εξουσιοδότηση του περιφερειάρχη να προχωρήσει το θέμα και να φέρει στο συμβούλιο συγκεκριμένη πρόταση για τους όρους υλοποίησής της. Έγινε μια δυναμική παρέμβαση από πολλούς φορείς, παρατάξεις και πολίτες ολόκληρης της Πελοποννήσου για να εκφραστεί η αντίθεση του κόσμου σε αυτή την πολιτική.

Οι ΕΟΖ είναι ειδικά καθεστώτα εργασίας εκτός εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με:

1.     άθλια μεροκάματα, συνθήκες και ωράρια (12 ώρες),
2.    με μηδαμινές ή χωρίς ασφαλιστικές εισφορές,
3.    προκλητικές φοροαπαλλαγές των ξένων επενδυτών,
4.    καμία σύνδεση των δραστηριοτήτων με την εγχώρια οικονομία,
5.    ελεύθερος εξαγωγικός προσανατολισμός με εξάντληση των εθνικών πρώτων υλών και φυσικών πόρων και
6.     ελεύθερος επαναπατρισμός κερδών.

Η εσωτερική αγορά σε ένα τέτοιο οικονομικό πλαίσιο θα αποδιαρθρωθεί και οι εγχώριες, τοπικές επιχειρήσεις θα κλείσουν με εξαιρετική αύξηση της ανεργίας του πληθυσμού, με αποτέλεσμα τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό μαρασμό και την κοινωνική περιβαλλοντική και
ψυχολογική ερήμωση. Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα και απαράλλακτα, Ινδία, Κίνα, Ινδονησία, Φιλιππίνες,  Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Κονγκό, κοκ.

Οι εργαζόμενοι της Πελοποννήσου δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια τέτοια εξέλιξη.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ,ΚΑΘΕ ΠΡΑΤΑΞΗ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ Ε.Ο.Ζ. ,ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΔΚ (Δημήτριου Κώνστα 12 Ναύπλιο) στις 19:00.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,ΦΟΡΕΩΝ ,ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου