ΚΑΛΟΥΜΕ σε κοινή σύσκεψη όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού μας, γονείς, φοιτητές, ανέργους, συλλογικότητες και κινήματα με θέμα:

Σύσκεψη κάθε Δευτέρα στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα της ΤΕΔΚ Αργολίδας (Δημητρίου Κώνστα 12 στο Ναύπλιο)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ομάδα της ΔΕΗ

θα συναντηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Δημαρχείου για να σχεδιάσει τις δράσεις της.

2 σχόλια:

  1. Η Αυτοδιοίκηση βάζει πλάτη ενάντια στο χαράτσι
    Την πραγματική της αποστολή, να στέκεται συμπαραστάτης στους πολίτες στα δύσκολα, εκπληρώνει αυτές τις ημέρες η Αυτοδιοίκηση, χάρη στις πρωτοβουλίες δεκάδων ΟΤΑ από ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο "χαράτσι" μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το κίνημα των δήμων, που βάζουν πλάτη και καλύπτουν νομικά όσους επιλέγουν να μην πληρώσουν είτε γιατί αντικειμενικά δεν μπορούν είτε γιατί θεωρούν το ειδικό τέλος ακινήτων παράνομο, έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις αναγκάζοντας ήδη την κυβέρνηση σε μια πρώτη μικρή αναδίπλωση.
    Οι δήμοι Νέας Ιωνίας, Σαρωνικού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ιλίου, Περιστερίου, Κορυδαλλού, Αμαρουσίου, Βύρωνα, Φιλοθέης, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Ηρακλείου Αττικής, Νέας Σμύρνης, Θεσσαλονίκης, Πυλαίας - Χορτιάτη, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Μεσολογγίου, Βόλου, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Τήνου, Μήλου είναι μερικοί μόνο από όσους -ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων όπως είναι φανερό- έχουν μπει στον χορό των αντιδράσεων καταθέτοντας εξώδικα στη ΔΕΗ και συστήνοντας γραφεία ενημέρωσης των δημοτών τους για το θέμα. Αρκετοί από αυτούς προχωρούν παράλληλα σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ άλλοι έχουν προσφύγει ή ετοιμάζονται να προσφύγουν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της επιβολής του χαρατσιού.
    "Καθημερινά λαμβάναμε εκατοντάδες μηνύματα από συμπολίτες μας, που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι. Ιδιαίτερα μας ευαισθητοποίησαν περιπτώσεις ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, που είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν καμία πολιτική σκοπιμότητα" σημειώνει στην "ΑτΚ" ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, εξηγώντας πώς ξεκίνησε η πρωτοβουλία. "Από την επαφή μας με τους πολίτες, αναδείχθηκε πόσο λανθασμένο είναι το μέτρο, πώς χωρίς καμία ευαισθησία το κράτος επέβαλε το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, υποχρεωτικά" αναφέρει.
    Ο πρώτος σπόρος του κινήματος μπήκε στη Νέα Ιωνία. "Είχαμε ξεκινήσει συσκέψεις με τοπικά σωματεία και τον Εμπορικό Σύλλογο γιατί υπάρχει μεγάλη ανεργία στην πόλη μας, κλείνουν μαγαζιά, δεν υπάρχει κίνηση στην αγορά. Πάνω σ' αυτή τη διαδικασία ήρθε και το χαράτσι" σημειώνει στην "ΑτΚ" ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης. "Το πρόβλημα είναι αντικειμενικό. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων απευθύνονται στον δήμο μας δεν μπορούν να το πληρώσουν. Είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, με αναπηρικές συντάξεις, άνεργοι" συμπληρώνει.
    Τεράστια η ανταπόκριση των πολιτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Η ΔΕΗ !!!
    ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ


    ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΤΕΣ


    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ;






    Σε – προσωρινή - αναστολή των διακοπών του ρεύματος στα νοικοκυριά που δεν πλήρωσαν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων προχωράει η ΔΕΗ, έπειτα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.
    Πρόκειται για απόφαση που δίνει απλώς μερικές μέρες ρεύμαακόμη σε καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων.


    Αυτό για να προλάβει το ΥΠΟΙΚ και να θεσπίσει τις ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.



    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ, Κίμωνας Στεριώτης, οι εντολές διακοπής ρεύματος θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.
    «Ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Ωστόσο, η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο - όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές - να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών από τηνημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου» δήλωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή